Conserve, veelzijdige eco-insecticide

Conserve heeft als werkzame stof Spinosad.  Dit wordt biologisch geproduceerd door een in de natuurvoorkomende bodembacterie en daaruit ontstaat na formulering Conserve.

Conserve werkt heel snel doordat het een contact- en maagwerking heeft (daardoor stopt de vraat- en zuigschade direct).  De larven en insecten die geraakt worden bij het spuiten sterven direct, diegene die verscholen zaten sterven door de maagwerking van zodra zij een stuk blad of sap van de plant opnemen (via de maagwerking).  Conserve wordt zeer snel opgenomen door het blad en is dan zo'n 10-tal dagen werkzaam.  Insecten die van een behandeld blad eten, sterven binnen de 2 dagen, en daardat het produkt in het blad wordt opgenomen is het ongevoelig voor regen en kan het dus niet afspoelen!

Conserve is zowel een ondergronds als bovengronds insectendodend middel, het werkt zowel bij hoge als bij lage temperaturen.  Tevens is Conserve veilig voor vele nuttige insecten, zoals lieveheersbeestje en oorwormen.  Daardoor raakt het natuurlijk evenwicht rondom de behandelende gewassen nauwelijks verstoord. 

Ook voor mens en (huis)dier is het veilig en het heeft een korte wachttijd wat ervoor zorgt dat het inzetbaar is voor groenten en fruit tot kort voor het oogsten.

Rupsen, bladvlooien, mineervlieglarven, tripsen,... zijn enorm gevoelig aan Conserve.  Bladluizen NIET!

Ook de larven van de groentevlieg kunnen worden aangepakt door aan te gieten aan de stambasis van de plant!  Dan wordt het opgenomen via de wortels van de plant en worden zowel de wortels als plantvoet een maand beschermd.

 

bron: Edialux / Laurent Bernaert

 

Edialux Conserve Garden

Ecologische bestrijdingsmiddel tegen rupsen, mineervliegen, koolvliegen,...

Artikelnummer:
conserve20

Merk: 

  • Edialux
Prijs15,30 €