Efco kettingzagen, welke kiezen?

Sinds jaar en dag verkopen wij de kettingzagen van het merk EFCO. Een bewuste keuze, Efco heeft zijn strepen verdient, krachtige motoren, sterke bouw en een zéér goede prijs.

Een goede en duurzame kettingzaag bouwen is geen eenvoudige klus, alle nieuwe machines moeten voldoen aan de nieuwste emissienormen om zo verbruik  en uitstoot van broeikasgassen zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk mogen deze nieuwe normen niet in de weg staan van de kwaliteit van de kettingzaag! Efco weet verbruik, uitstoot en vermogen perfect in balans te brengen en levert zo krachtige maar toch zuinige kettingzagen, een knap staaltje techniek.

Efco (Emak) is trouwens de enige fabricant ter wereld die zijn 2 takt motoren voorziet van een vernikkelde cilinder waar de andere fabricanten chroom gebruiken. Nikkel is veel duurzamer en iets goedkoper dan chroom.

Wij verkopen en herstellen reeds 10 jaar de Efco kettingzagen, we hebben er reeds vele zien passeren allemaal stuk voor stuk duurzame machines die een zéér goede prijs / kwaliteit verhouding hebben. 

 

Je bent dus toe aan een nieuwe kettingzaag? Welke is dan geschikt voor jouw?

Een kettingzaag kiezen is eigenlijk niet zo moeilijk, het hangt af van wat je ermee wilt doen en hoeveel je daar voor over hebt.
Alle Efco kettinzagen zijn uitgerust met Oregon zaagblad en Oregon Ketting

Budget kettingzaag:

De Efco MT3500 kettingzaag met een motor van 36 cc en een zaagblad van 35 cm is het instapmodel met een prijs rond de 200 euro.
Deze kettingzaag bied veel voor weinig geld. Ze is uitgerust met een primer en aluminium oliepomp. De startinstructies staan op het luchtfilterdeksel.

Kettinzagen voor intensief particulier gebruik:

zijn beiden lichtgewicht kettingzagen ideaal voor allround gebruik, snoeien en vellen van bomen.
De MT4100 heeft enkele opties meer dan zijn kleinere broer, naast het langere blad en zwaarder motor heeft deze een primer en een zijdelingse kettingspanner. Prijzen starten vanaf 319 euro.

Kettingzaag voor intensief gebruik:

Deze kettinzagen hebben een aluminium kettingdeksel, decompressieventiel, zijdelingse kettingspanner en zijn voorzien van zwaarder oregon kettingen en zaagbladen.
Ze zijn dan ook zeer geschikt voor intensief gebruik
EFCO 147 en de EFCO 152 liggen vrij dicht bij elkaar, ze verschillen enkel van cilinderinhoud (45cc en 52cc )en lengte van het blad ( 40 en 45 cm) De 152 heeft een professionele power mate aandrijftandwiel.

Professionele kettingzaag:

Deze kettingzaag is perfect voor het vellen van grotere bomen, het ongelofelijk hoge koppel dat deze machine opbrengt laat zich direct voelen vanaf de eerste zaagsnede.

De EFCO 162 kettingzaag heeft een zwaard van 51 cm en een cilinderinhoud van 62cc. Ze is voorzien van een decompressiventiel, nylon filter, primer, scherpe velkam, power mate aandrijftandwiel, zaagblad met verwisselbare neus en een zeer groot vermogen.

Snoeizaag:

De Efco MT2600 is de professionele snoeizaag met het lichtste gewicht, slechts 2,8 kg!! Ze heeft een zaagblad van 25 cm en is een zeer vinnige zaag. Deze snoeizaag kan met 1 hand bedient worden, ideaal om te gebruiken op een ladder of in een boom. Ze heeft een metalen lus om een veiligheidsbevestiging te voorzien. Verder heeft deze nog een primer, zijdelingse kettingspanner en een velkam.