Mos bestrijden in het gazon

Het blijft een terugkerend probleem, mos in het gazon. Je kan het negeren onder het motto: "zolang mijn pelouse er maar groen uit ziet" maar dan kom je na een paar jaar tot het besluit dat het nog onmogelijk is je gras proper af te rijden en heb je nog meer werk dan de bedoeling was. Een mooi grasperk vraagt inderdaad toch heel wat onderhoud, niet enkel afrijden maar ook de nodige bemesting, kalken,...

Mosbestrijding is daar ook een onderdeel van. We sommen de mogelijkheden even voor je op:

IJzersulfaat, een ouwe getrouwe

Goedkoop en werkt zéér snel. Maar ijzersulfaat verzuurt de bodem zeer snel waardoor je nog sneller mos krijgt. Het lijkt een beetje vreemd, een mosverdelger die mos verdelgt maar ook meer mos doet kweken. IJzersulfaat is ook niet zonder enig risico, het maakt ongelofelijk vuile en onuitwisbare vlekken op kledij, oprit en terras. Ook de poes die na behandeling van het gras naar het terras loopt maakt deze vlekken. Het is ondertussen moeilijker geworden om ijzersulfaat aan te kopen.

 

Moscide

Moscide is ook een ijzerverbinding (ijzerchelaat) maar dan een met vele voordelen! Vooreerst Moscide maakt géén vlekken en ten tweede moscide verzuurt de bodem NIET. Het is gemakkelijk toe te passen met de sproeier of met de gieter en heeft een snel resultaat! Moscide werkt altijd ook bij lager temperaturen maar dan duurt het iets langer vooraleer het mos afsterft. Je kan moscide ook toepassen op andere oppervlakken dan beton, maar dan is het aangewezen om een test uit te voeren op het te behandelen oppervlak om zo schade te voorkomen.

Door de stabiliteit van het ijzerchelaat is moscide ook een zeer goede ijzermeststof.

  

Mogeton, de nieuwe mosbestrijder

Mogeton is de nieuwste mosbestrijder! Mogeton kan op alle plaatsen worden toepast, vlekt niet verzuurt niet en werkt tegen alle soorten mossen: korstmossen, levermossen, paraplutjesmos,...

Mogeton voorkomt ook de kieming van sporen en zorgt zo voor een zeer lange nawerking. De brede werking en de lange nawerking zijn de troeven van MOGETON. 

 

Moscide 200g anti-mos Mosbestrijding in gazons en op verharde permanent onbeteelde terreinen.

Tegen mos in gazons en op permanent onbeteelde terreinen.

Artikelnummer:
moscide200

Merk: 

  • Edialux
Prijs12,00 €