Vliegen en muggen... kleine beestjes die zorgen voor grote ergernis.

Nu het terug warmer wordt duiken al snel terug vele vliegen en muggen op die soms enorm storend kunnen zijn. Al jaren lang zijn er verschillende spuitbussen (zoals Aeroxon vliegenspray en Zerox) op de markt en iedereen kent de traditionele vliegenmepper. Ook de klassieke vliegenstrips zijn algemeen gekend.
Deze zijn makkelijk en efficiënt maar niet zo mooi om te zien of ruiken nogal specifiek waardoor ze misschien niet zo ideaal zijn voor in de woon- of slaapkamer.
 
Want naast efficiëntie heeft men tegenwoordig ook meer en meer oog voor het esthetische...
Een mooi voorbeeld daarvan is de elektronische vliegenvanger. Waar men vliegen doodsloeg met een traditionele vliegenmepper (met soms vuile vlekken op de muren tot gevolg), kan men nu met een elektronische vliegenmepper die er uit ziet als een tennisraket de kleine zoemertjes het zwijgen opleggen. Je slaat met het raket naar de vlieg of mug en deze sterft door elektrocutie (bij het raken van het middenvlak van het raket). Op die manier is er geen kans meer op vuile vlekken op de muren en bovendien is het ook niet storend om in huis te zien liggen door zijn mooie, speelse vorm.
De elektronische vliegenvanger werkt op AA batterijen (2stuks). (niet bijgeleverd)
 
Een ander mooi voorbeeld is de Armadilha 15, een design insectenval met UV-lamp. Zijn zeer aantrekkelijk ontwerp zorgt ervoor dat hij kan dienen als sfeerverlichting in elke omgeving, terwijl deze heel discreet ook fungeert als insectenval. Binnenin het mooie design bevind zich een ultra violet lamp die de insecten aantrekt. Echter buiten het gezichtsveld vind met ook een kleefplaat (die eveneens apart verkrijgbaar is) waarin de insecten vast blijven kleven.
De lamp is ontworpen zodat zij zowel dienst kan doen als wand- of als tafelmodel.
Goed voor een dekking van 15m²
Lichtbron: 1x 8Watt Philips UV-A lamp (levensduur lamp 9000u)
frame van de lamp: kunststof
 
Ook in de slaapkamer durven deze kleine vliegende wezentjes ons het leven zuur maken...
Omdat we ook daar de geur van spuitbussen willen vermijden en toch ongestoord willen genieten van een fijne nachtrust is er een oplossing.
De Inzzzector is een UV-LEDlampje dat men in het stopcontact stopt.
De vliegen, muggen, … worden aangetrokken door het licht en sterven door elektrocutie.
Kan uiteraard ook in andere ruimtes (binnenshuis) gebruikt worden.
Werkt op 240V/50Hz
voor max: 20m²
 
Heb je echter last van stekende muggen maar geen stopcontact in de buurt, bijv. als je in een tent slaapt of gaat vissen dan kun je de Mozzzkito Repeller meenemen.
Het is nl. zo dat alleen bevruchte vrouwelijke muggen steken. The Mozzzkito Repeller bootst de geluiden van de mannetjes mug na, waardoor de vrouwelijke muggen weggejaagd worden uit de omgeving.
Werkt op AA batterijen 1,5V (3stuks) niet meegeleverd
voor max: 50m²
 
Kortom, kleine vliegende insecten hoeven niet langer een grote ergernis te zijn!