Elektronische ratten en muizenval getest!

Deze week nieuw binnen gekomen: De elektronische ratten en muizenval van Edialux.

Dat vraagt natuurlijk om een test. Edialux heeft ons eigenlijk nog nooit teleurgesteld wat nieuwe producten betreft, ze blijken altijd zeer effectief en zijn gemakkelijk te gebruiken. Maar toch moeten sommige dingen onderworpen worden aan een kleine keuring om na te gaan hoe ze eigenlijk werken.

Bij het uitpakken van de elektronische muizenval zie ik tot mijn verbazing dat je naast de 4 c batterijen (niet meegeleverd) ook een adapter van 6 Volt kan gebruiken om het toestel te voorzien van stroom. De electronic rat - mouse killer ziet er solide uit, het batterijluik gaat er gemakkelijk af en er is een duidelijke aanduiding van hoe we de batterijen moeten plaatsen. Bij het aanzetten van de val hoor ik een gezoem en het led lampje brand even kort.

Als eerste lokaas kies ik voor een stukje gebak. Ik stel de val op een plaats waar ik denk dat er ratten passeren.a

Nacht 1: geen succes, gebak ligt nog in de val en natuurlijk niets gevangen. Ik zoek dan maar een andere plaats langs de afsluiting van onze winkel.

Nacht 2: gebak weg en niets gevangen. Op zoek naar een beter lokaas. Ik kies deze keer voor hondenbrokken, daar zit vlees in en bevat veel vet waar muizen en ratten dol op zijn. Omdat ik meerdere brokken in de val plaats maak ik ook meer kans op slagen.

Nacht 3: Succes! Al het lokaas (de hondenbrokken) liggen nog in de val samen met een dode rat! Ik zet de val af, verwijder het "kadaver" en plaats de val terug met hetzelfde lokaas voor:

Nacht 4: Weerom succes! terug een dode rat in de val!

We kunnen dus besluiten dat mits het juiste lokaas en de juiste lokatie deze val zeer goed werkt! Ik heb ondertussen de val reeds tientallen malen aan en uit gezet om te demonstreren en de batterijen zijn nog niet aan vervanging toe wat ook een pluspunt is. Je moet er ook rekeing mee houden dat deze val beschut moet worden opgezet omdat ze niet waterbestendig is.