Bleekselderie Goudgele Zelfblekende

Titel:
Bleekselderie Goudgele Zelfblekende

Knolselderij is een variant van het kruid snijselderij die net boven de grond een knol vormt met een doorsnede van ongeveer 10 cm. Normaal wordt knolselderij voor de knol geteeld, maar eigenlijk kunnen de bladeren ook gegeten worden. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de winkel verkocht.
Selderijplanten lijken in het jonge stadium veel op elkaar. Op oudere leeftijd zijn ze te herkennen door de knol en de brede (bij bleekselderij) of fijne (bij snijselderij) bladstelen.
In stukken gesneden is knolselderij heel lekker met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij. Uiteraard kun je de jonge bladeren van de knolvariant ook best net als die van de andere variant in de soep gebruiken. Sowieso zijn de jonge bladeren altijd veel zachter en veel eetbaarder. Knol- en snijselderij kunnen tegen lichte vorst ze overleven dus zachte winters, maar vormen in het daaropvolgende jaar een bloemstengel en sterven af. Er moet dus ieder jaar opnieuw gezaaid worden.
Latijnse benaming: Apium graveolens var. rapaceum

Artikelnummer:
2710
Prijs1,50 €

incl: 

6% btw