Bieslook fijne

Bieslook fijne
Titel:
Bieslook fijne

Bieslook is een plant die je meerdere jaren kan laten staan en gemakkelijk is te kweken en te onderhouden!
 
Zaaien:
Bieslook moet worden gezaaid in de periode van maart tot augustus. Je kan bieslook buiten op een rij,met daartussen 20 cm ruimte zaaien. Bij voorkeur niet in de volle zon zetten, halfschaduw of schaduw is beter. De grond goed vochtig houden.  Maar meestal wordt bieslook binnen in een bloempot,  op een vensterbank of op het balkon gekweekt.
 
Oogsten:
Circa 6 weken na uitzaaien kan de oogst beginnen van de lange stengels. Dit tot aan de herfst meerdere keren herhalen. Knip de bieslook stengels dicht bij de onderkant af, de plant zal daar dan weer beginnen uit te lopen. In de herfst kan je enkele planten uit de vollegrond in pot zetten, het blad afknippen en binnen weer laten groeien. Zo heb je in de winter ook verse en gezonde bieslook beschikbaar.
 
In bereide gerechten bieslook nooit laten meekoken. Bieslook kan je ook invriezen, bevat veel vitamine C en wekt de eetlust op.
 
 
Inhoud : 2 gr
 
Latijnse benaming bieslook: Allium schoenoprasum
 
TIP: Bieslook kan je ook als borderplant houden, wanneer je de stengels niet afknipt dan krijgen ze het tweede jaar prachtige violet blauwe-bloemen.

Artikelnummer:
1025
Prijs1,90 €

incl: 

6% btw