Wintertijm

Wintertijm
Titel:
Wintertijm

Tijm is de smaakmaker in de keuken en heeft een sterke geneeskrachtige werking. Tijm komt van het Griekse thymos dat kracht betekent.
In de keuken is tijm een ideale combinatie samen met laurier en peterselie. Geschikt voor stoofpotjes, wildgerechten, pasta’s, vegetarische gerechten, spaghettisaus, enz. Het kruid kan met mate meekoken. Ook bij marinades, gerechten met wijn en bij de inmaak van olijven, wordt tijm gebruikt.
Tijm is ook bekend in de homeopathie dankzij zijn ontsmettende en anti-bacteriële werking. Het kruid helpt bij spijsverteringsproblemen, het gebrek aan eetlust, slapeloosheid, depressie of migraine. Problemen met ademhalingswegen,griep, bronchitis en hardnekkige hoest, kunnen worden verlicht met siroop op basis van tijm.
 
Zaaien:
Tijm bloeit van mei tot oktober en is een geliefde plant voor de bijen. Tijm vraagt om een zonnige, droge standplaats met bij voorkeur een kalkhoudende grond. Het is het beste tijm om de twee a drie jaar te verplanten, zo houdt het zijn sterke aroma. Het keukenkruid laat zich prima zaaien, maar het duurt een paar jaar voordat er een volwassen struik komt.
Latijnse benaming: Thymus vulgaris

Artikelnummer:
1225
Prijs1,90 €

incl: 

6% btw