Kervel Fijne Krul

Kervel Fijne Krul groentezaden
Titel:
Kervel Fijne Krul

Kervel (Anthriscus cerefolium) is een heerlijk kruid, waarvan u regelmatig blad kunt plukken. De planten groeien na het plukken snel weer aan. Kervel is lekker in soepen, ei-, vlees- en kaasgerechten en bij komkommer en doperwten. Het is een mooi, fijnbladig gewas dat 40-60 cm hoog wordt. Zaaien: van maart tot half augustus in de vollegrond. Deze moet voldoende vochtig en humusrijk zijn. Zoek wel een zonnige plek uit. Zaai niet op een zwaarbemeste bodem, dan wordt het gewas lang en slap. Zaai op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 15 cm. Bij vroege zaai gaan de planten in juli bloeien, bij late zaai pas het volgende jaar. De bloeischermen zijn niet echt opvallend, met gelig-witte bloemen. Oogst: vanaf ca. 5 weken na het zaaien kunt u regelmatig blad snijden.
 
Seizoen: maart-augustus
Latijnse naam: Anthriscus cerefolium
 
Bijkomende info:
Echte kervel wordt gebruikt als keukenkruid. In België is kervelsoep een bekende specialiteit. Voor de kruidenteelt worden meestal eenjarige planten gebruikt. Vóór de bloei zijn de bladeren het meest aromatisch.
Er zijn enkele plantensoorten die veel op kervel lijken maar giftig zijn zoals dolle kervel (Chaerophyllum temulum) die zijn naam te danken heeft aan het feit dat koeien als ze er veel van eten zich gedragen als dronkaards.
gevlekte scheerling (Conium maculatum) dat door de oude Grieken voor de voltrekking van een doodvonnis gebruikt werd.
 
 

Artikelnummer:
2170
Prijs1,20 €

incl: 

6% btw