Zuring

Zuring
Titel:
Zuring

Zuring kook je net als spinazie, om de zure smaak te temperen kan je het kookvocht tussendoor eens afgieten. Net zoals rabarber bevat zuring oxaalzuur. (Bovenmatig gebruik van oxaalzuur is giftig.)  Zuring is een uitstekend keukenkruid. Vers jong blad kan verwerkt worden in sauzen, soepen, roomkaas en eiergerechten. Zuring werkt bloedzuiverend en bevat ook vitamine C.
Zaaien:
Zuring is een zuurminnende plant, ze vraagt om een zure vochthoudende grond en om een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De planten behoren op 30 cm afstand van elkaar te staan. Het kruid schiet nogal snel in zaad. Haal de bloemen tijdig weg zodat alle energie van de plant zich richt op het produceren van bladeren. In warme zomers zal zuring in de loop van het groeiseizoen steeds meer bittere bladeren leveren. Zodra het buiten niet meer warm is, zal de smaak van het gewas snel verbeteren. Zuring zaait zich spontaan uit. Kalk strooien komt van pas wanneer erteveel zuring in de tuin komt.
 
Inhoud 2 gr
Latijse benaming voor zuring: rumex acetosa

Artikelnummer:
1250
Prijs1,90 €

incl: 

6% btw